اندازه شرکت (SIZE)
۴۱/۲-
۰۰۸۰/۰
اهرم شرکت (LEV)
۹۸/۶-
۰۰۰/۰
با توجه به استفاده از روش رگرسیون خطی و پنل دیتا به منظور جلوگیری از یک نتیجه کاذب، با بهره گرفتن از آزمون ایم- پسران و شین، ایستایی متغیرهای پژوهش آزمون شد و نتایج آزمون طبق جدول (۴-۱۰) نشان می دهد که متغیرهای پژوهش در سطح معنی داری ۰۵/۰ ایستا بودند. بنابراین نتایج حاصل از روش آماری پژوهش قابل اعتماد است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۵-۲- بررسی ضریب همبستگی بین متغیرها
برای آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون و ضریب تعیین تعدیل شده به منظور توصیف و بررسی رابطه بین متغیر های تحقیق نسبت به یکدیگر استفاده می گردد و به منظور بررسی میزان قابلیت توضیح دهندگی متغیرها، برای کل مدل رگرسیون ارائه می شود. برای تعیین استفاده از معادله خط رگرسیون و نیز امکان تعمیم نتایج نمونه به جامعه، باید معنی دار بودن ضریب همبستگی مورد آزمون قرار گیرد که برای این منظور از آزمون t استفاده می گردد. اگر t محاسبه شده از جدول، در سطح اطمینان ۹۵ تا ۹۹ درصد بیشتر باشد به این معنی است که ضریب همبستگی بدست آمده آنقدر قابل توجه است که احتمال ناشی شدن آن، تغییرات تصادفی اندک است و می توان نتیجه آن را به جامعه تعمیم داد. آماره این آزمون به شرح زیر می باشد:
t = r
که در آن:
t : آماره آزمون
r : ضریب همبستگی
: n تعداد نمونه
: r2 ضریب تعیین
۱٫۹۶
عدم رد H0
رد H0
-۱٫۹۶
رد H0
شکل (۴-۳): ناحیه رد و قبول فرض صفر در سطح اطمینان ۹۵%
در اکثر روش های تحلیلی که با بهره گرفتن از ضرایب همبستگی بین دو متغیر صورت می گیرد میتوانیم پی ببریم که اولا آیا بین دو متغیر رابطه وجود دارد یا خیر؟ در صورت وجود رابطه شدت آن چقدر است؟ اما در صورتی که بخواهیم اطلاعات بیشتری از رابطه و شدت بین دو متغیر داشته باشیم و نیز بدانیم به ازای تغییرات در متغیرهای مستقل چه مقدار به متغیر وابسته افزوده یا کاسته می شود (تغییرات Y را به ازای تغییرات X پیش بینی کنیم) از تحلیل رگرسیون استفاده می کنیم. تحلیل رگرسیون رابطه تنگاتنگی با ضریب همبستگی بین متغیرها، نمودار پراکندگی و خط رگرسیون دارد. در واقع، اگر بین متغیرها همبستگی خوبی وجود داشته باشد می توان از رگرسیون برای آزمون فرضیات استفاده کرد. در رگرسیون ضریب همبستگی هر متغیر با متغیر وابسته را r می نامند و R ضریب همبستگی کل متغیرها با متغیر وابسته میباشد. همانگونه که r2 واریانس تبیین شده به وسیله هر متغیر است، R2 نیز نشانگر واریانس تبیین شده به وسیله مجموعه متغیرهاست که به آن ضریب تعیین می گویند. یکی دیگر از آماره های موجود در تحلیل رگرسیون که در تحلیل نتایج فرضیات اهمیت دارد آماره F است که به طور کلی اگر سطح معنیداری آماره F کوچک باشد و در سطح کمتر از (۰۵/۰) باشد آنگاه متغیرهای مستقل به خوبی تغییرات متغیر وابسته را تبیین میکند و در صورتی که این مقدار بزرگ تر از (۰۵/۰) باشد آنگاه متغیر های مستقل تغییرات متغیر وابسته را تبیین نمی کند.
۴-۵-۳- بررسی اعتبار مدل
میزان اعتبار معادلات رگرسیونی برآورد شده به میزان برقراری پیش فرض های لازم برای برآورد مدل است. مهمترین این پیش فرض ها عبارتند از:
آزمون های تخمین مدل و انتخاب روش مناسب
نرمال بودن متغیرهای وابسته
همسانی واریانس
عدم خود همبستگی متغیرها
وجود ارتباط خطی و نداشتن نقاط پرت و تاثیر گذار
عدم وجود همخطی بین متغیرهای مستقل
در این تحقیق با آزمون های آماری مناسب زیر برقراری پیش فرض های فوق بررسی گردیده است:
آزمون چاو (F لیمر)، آزمون هاسمن
آزمون کلموگروف- اسمیرنف (نرمال بودن متغیر وابسته)
آزمون بارتلت، لوین، براون- فورسیت
آزمون دوربین - واتسون (مقادیر بین ۵/۱ تا ۵/۲ نشانگر عدم خود همبستگی است)
از نمودارهای پراکنش برای بررسی نقاط پرت و تشخیص الگوی مناسب استفاده گردیده است
تلرانس، عامل تورم واریانس (VIF)
۴-۵-۴- آزمون فرضیه اول
بین دامنه اتکا به فعالیت های مدیریت سود و نسبت پرداخت سود سهام رابطه معنیداری وجود دارد.
فرضیه های آماری مربوط به فرضیه اول به صورت زیر تبیین می گردند:
H0: بین دامنه اتکا به فعالیتهای مدیریت سود و نسبت پرداخت سود سهام رابطه معنیداری وجود ندارد
H1: بین دامنه اتکا به فعالیت های مدیریت سود و نسبت پرداخت سود سهام رابطه معنیداری وجود دارد
برای آزمون فرض بالا در اصل به دنبال تبیین رابطه میان متغیر مستقل مدیریت سود و متغیر وابسته سود تقسیمی هستیم.
۴-۵-۴-۱- مدل رگرسیون برای آزمون فرضیه اول
DPOt = β۰ + β۱ (DAt) + β۲ (ROEt) + β۳ (SIZE) + β۴ (LEV) + µt
DPO: پرداخت سود سهام
DA: اقلام تعهدی اختیاری