-
- هرچه استقلال افراد کمتر باشد زودتر ار لحاظ عاطفی تحت تاًثیر دیگران قرار میگیرند و تمایل به خرید آنی در آن ها بالاتر است(رابطهی منفی استقلال و تمایل به خرید آنی).
-
- رابطه منفی میان وظیفهشناسی و تمایل به خرید آنی(هرچه افراد وظیفه شناستر باشند از لحاظ عقلایی کمتر تمایل به خرید آنی دارند).
- تمایل به خرید آنی(از هردو جنبه احساسی و عقلایی) با برونگرایی رابطه مثبت دارد.
کیسن و لی(۲۰۰۲) اثر تعدیلگر فرهنگ بر رفتار خرید آنی مصرف کننده را بررسی کرد. نتایج این تحقیق نشاندهنده این است که تفاوت عوامل فرهنگی افراد به طور سیستماتیک رفتار خرید آنی را تحت تأثیر قرار میدهد. آنی بودن خرید در گروههای فردگرا نسبت به جمع گرا بالاتر است.
جانز، رینالد، وون و بیتی(۲۰۰۳) گسترش برداشت از خرید آنی و سوق از متغیر شخصیت به متغیر محصول خاص را مطالعه کردند. مطالعات آن ها منتج به این نتایج شد که مفهوم سازی محصول خاص[۱۶۰] در رفتار خرید آنی پیشگوکننده بهتری از رفتار واقعی خرید آنی است. سطوح بالاتری از تمایل عمومی به خرید آنی با سطوح بالاتری از خرید محصولاتی خاص در ارتباط است. هرچه درگیری ذهنی افراد نسبت به یک محصول بالاتر باشد تمایل به خرید آنی در آن نیز بالاتر است. تمایل به خرید آنی در طبقات خاصی از محصولات یکسان است.
مای، جانگ، لانتز و لوب(۲۰۰۳) به بررسی اکتشافی در مورد رفتار خرید آنی در اقتصاد در حال گذار: مطالعهی مصرف کنندگان شهری ویتنام پرداخت. نتایج این تحقیق نشان میدهد که فردگرایی، سن و درآمد با خرید آنی در ارتباط هستند و علت اصلی مبادرت به خرید آنی استفاده شخصی افراد میباشد.
کالی و بورگس(۲۰۰۳) تفاوتهای جنسیتی در خرید آنی عاطفی و عقلایی را مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیق ۲۷۷ دانشجو به عنوان نمونه انتخاب شدند. در بخش فرایند خرید آنی عاطفی و عقلایی، تفاوت بسیار زیادی میان زنان و مردان مشاهده شد. تفاوت زیادی میان خرید مردان و زنان در هر یک از محصولات زیر وجود دارد: پیراهن، شلوار/ دامن، کت، لباسزیر، بدلیجات، کفش، قطعات الکترونیک، نرم افزار کامپیوتر، CD و DVD ها، تجهیزات ورزشی، محصولات آرایشی- بهداشتی و مجلهها و روزنامهها.
آدلار، لانسندورفر، لی و ماریموتو(۲۰۰۳) به مطالعه اثرات فرمتهای رسانهای بر هیجانات و نیت به خرید آنی پرداختند. این تحقیق در مورد خرید CD اجراء گردید. ۳ نوع سبک رسانهای به کار میرود:
۱) متن آهنگها
۲) تصاویر موزیک ویدئوها
۳) خود موزیک ویدئوها
نتایج نشان داد که:
-
- نمایش متن آهنگها نسبت به نمایش تصاویری از موزیک ویدئو، اثری بیشتر در خرید آنی دارد.
-
- زمانی که فرد در معرض محرکهای ویدئویی قرار میگیرد نسبت به زمانی که در معرض نوشته یا تصویر قرار میگیرد، پاسخ هیجانی مثبتی را از خود نشان میدهد.
-
- پاسخ هیجانی مثبت منجر به نیت به خرید آنی میشود.
- افرادی که در معرض محرکهای ویدئویی قرار میگیرند نسبت به زمانی که در معرض نوشته یا تصویر قرار میگیرند، نیت به خرید آنی بیشتری را از خود نشان میدهند.
الیزابت ساراپین(۲۰۰۴) به مطالعه نگرش خرید آنی در میان گروههای سنی مختلف پرداخت. نمونه تحقیق در۴ گروه سنی خلاصه میشد که در سه موقعیت جغرافیایی متقاوت بودند. نتایج این تحقیق به شرح زیر است:
-
- رابطهای میان خرید آنی و گروههای سنی وجود ندارد.
-
- رابطهای میان خرید آنی و جنسیت وجود ندارد.
- رابطه ای میان خرید آنی و درآمد خانواده وجود ندارد.
یان فا و چانگ چین لو(۲۰۰۴) شرحی از نوجویان مد: مطالعهای در مورد درک از خود[۱۶۱]، خرید آنی و تمایل به خرید آنی را انجام داد. نتایج این تحقیق عبارتند از:
-
- نوجویی با وضعیت تأهل در ارتباط است.
-
- نوجویان مد عمومأ رفتار آنی از خود نشان میدهد.
-
- نوجویان مد حوزهی دانش خود را از طریق اینترنت بسط میدهند.
- در خرید اینترنتی هیچ تفاوتی میان خریداران نوجو و غیر نوجو وجود ندارد.
پارک، شارون و لنون(۲۰۰۴) خرید پوشاک به واسطه تلویزیون: خرید آنی و تعاملات فرا اجتماعی را مورد مطالعه قرار داد و در این تحقیق ۱۵۰۰ پرسشنامه پخش گردید. نتایج آن به شرح زیر است:
-
- رابطه مثبت میان خرید آنی و در معرض دید قراردادن خرید تلویزیونی[۱۶۲]وجود دارد.
-
- رابطه مثبت میان خرید آنی و تعاملات فرا اجتماعی مربوط به مجریان برنامههای خرید تلویزیونی وجود دارد.
- رابطه مثبت میان تعاملات فرا اجتماعی و در معرض دید قراردادن خرید تلویزیونی و در معرض دید قرار گرفتن تلویزیونی [۱۶۳].
کسانی که از برنامههای تلویزیونی خریداری کرده بودند خریداران تلویزیونی شناخته شدند. ۱۵۴ نفر از این نوع خریدار بودند که ۶۷% آنها بالای ۴۵ سال بودند. بیش از نیمی از این افراد پوشاک سایز بزرگ را خریداری کردهاند. تقریباً ۴% پاسخدهندگان خرید آنی را انگیزهی خرید تلویزیونی خود دانستهاند. هم انگیزههای لذتجویانه و هم منفعتطلبانه لحاظ گردید. تمایز محصول و تجربه خرید از تلویزیون نقش حیاتی ایفا میکند. بعلاوه امکان خرید از خانه نیز اهمیت زیادی دارد. هرچه افراد زمان بیشتری تلویزیون نگاه کنند احتمال این نوع خرید آنی بالا میرود.
کاسکی(۲۰۰۴) خرید آنی در اینترنت: عوامل مشوق و بازدارنده را بررسی کرد. نتایج این تحقیق مبین این امر بود که گمنامی، سهولت دسترسی، سطح وسیعی از محصولات در دسترس، ارتقای بازاریابی، بازاریابی مستقیم و استفاده از کارتهای اعتباری عوامل مشوق و به تعویق انداختن لذت، دسترسی آسان، کنترل فزاینده مصرف کننده، محیط ضعیف ادراکی و مقایسههای مربوط به قیمت و محصولات از عوامل بازدارنده در خرید آنی هستند.
ورپلانکن، هرابادی، پری و سیلورا(۲۰۰۵) شیوه و سلامت مصرف کننده: نقش خرید آنی در غذاهای ناسالم را مطالعه کردند. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که تمایل به خرید آنی با عادت خوردن غذاهای اسنک(و زود طبخ) در ارتباط است. کمبود عزت نفس و وضعیت عاطفی منفی خیلی شدید با تمایل به خرید آنی در ارتباط است و این دو عامل مستقیمأ با عادت خوردن غذاهای اسنکی در ارتباط است. عادت به خوردن غذاهای اسنک با اختلالات غذایی در ارتباط است که خود منجر به کم شدن عزت نفس می شود. هم خرید آنی و هم خوردن غذاهای اسنک از جمله رفتارهایی هستند که لذت کوتاه مدتی را دارند.
پارک، کیم و فرنی(۲۰۰۶) مدلی ساختاری از رفتار مدگرایی خرید آنی ارائه کردند. این مطالعه بر روی ۲۱۷ دانشجو صورت پذیرفت. درگیری ذهنی(فرد) مدگرایانه و هیجان مثبت اثرات مثبتی بر رفتار خرید آنی مدگرایانه دارد که مرد اول بیشترین تأثیر را دارد. تمایل به خرید لذتجویانه به عنوان عامل میانجی در این میان نقش بازی میکند.