۱
مالکیت مدیریتی (۷)
۰٫۰۰
۰٫۰۶۸
۰٫۰۰-
۰٫۰۵۸
۰٫۱۸۱
۰٫۰۳۲
۱
نتایج منعکس در جدول۵-۴ نشان میدهد که متغیر های پژوهش از همبستگی بالایی برخوردار نیستند و در نتیجه می توان تصمیم گرفت که بین داده ها مشکل هم خطی بوجود نیایید.
۵-۴- آزمون نرمال بودن متغیر وابسته
در انجام این تحقیق تخمین پارامترهای مدل با بهره گرفتن از رگرسیون خطی چند متغیره انجام شده است که این امر بر این فرض استوار است که متغیر وابسته تحقیق از توزیع نرمال برخوردار باشد. بنابراین لازم است نرمال بودن متغیر افشاء اختیاری را مورد آزمون قرار گیرد. نرمال بودن متغیر وابسته به این معنا است که امید ریاضی خطاها صفر و واریانس آنها نیز ثابت باشد. از آنجا که نرمال بودن متغیر وابسته به نرمال بودن باقیماندههای مدل ( تفاوت مقادیر برآوردی از مقادیر واقعی ) میانجامد ، بنابراین لازم است نرمال بودن متغیر وابسته قبل از برآورد پارامترها کنترل شود و در صورت برقرار نبودن این شرط راه حل مناسبی برای نرمال نمودن آن ( از جمله تبدیل نمودن آن ) اتخاذ نمود. در این پزوهش از طریق آماره جارک برا[۱۴۱] این موضوع را مورد بررسی قرار می گیرد. اگر سطح اهمیت آماره این آزمون بیشتر از ۰۵/۰ باشد (P>.05) فرضیه مبنی بر نرمال بودن توزیع متغیر پذیرفته میشود در غیر این صورت فرضیه مقابل مبنی بر نرمال نبودن داده ها پذیرفته میشود. نتایج آزمون جارک برابرای متغیر وابسته پژوهش(افشاء اختیاری(Disclosure)) در جدول ۶-۴ ارائه شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول۶-۴نتایج آزمون نرمال بودن توزیع متغیر وابسته پژوهش
متغیر
آماره آزمون
سطح معناداری
افشاء اختیاری(Disclosure)
۸٫۲۴
۰٫۰۱۶
با توجه به این که سطح معناداری آماره جارک برابرای این متغیر کمتر از ۰۵/۰ میباشد (۰۱۶/۰) بنابراین فرضیه مبنی بر نرمال نبودن توزیع متغیر وابسته تحقیق در سطح اطمینان ۹۵% مورد تأیید قرار میگیرد و بیانگر این است که متغیر افشاء اختیاری از توزیع نرمال برخوردار نمیباشد. بنابراین لازم است قبل از آزمون فرضیهها این متغیر نرمال سازی شود. در این مطالعه برای نرمال سازی داده ها از تابع انتقال جانسون[۱۴۲] بهره گرفته شده که فرایند و نتایج آن در پیوست پایان نامه ارائه گردیده است. نتایج حاصل از آزمون جارک برا بعد از فرایند نرمال سازی داده ها در جدول ۷- ۴ نشان داده شده است.
جدول۷-۴ نتایج آزمون نرمال بودن توزیع متغیر وابسته پژوهش بعد از فرایند نرمال سازی
متغیر
آماره آزمون
سطح معناداری
افشاء اختیاری(Disclosure)
۱٫۰۳۴
۰٫۵۹۶
با توجه به جدول ۷-۴، از آنجایی که بعد از نرمال سازی داده ها سطح معناداری آماره جارک برا مربوط به متغیر وابسته پژوهش به بالاتر از ۰۵/۰ افزایش یافته است ؛ بنابراین فرضیه در سطح اطمینان ۹۵% تأیید شده و بیانگر این است که متغیر وابسته پژوهش بعد از فرایند نرمال سازی، دارای توزیع نرمال میباشند.
۶-۴- روشهای برآورد مدل