مثلا سایت تجاری ای بی را در نظر بگیرید، در هر لحظه هزاران مشتری به طور همزمان در حال مشاهده محتوای وب سایت، بارگذاری مطالب و تصاویر و ویدئوهای جدید، انجام پرس و جوهای پیچیده و سنگین و … هستند.
سوال اصلی که مطرح است این است که چگونه می توان بالاترین سرعت اجرای چنین سایتی را فراهم نمود؟
اما سوالات کلی که در این رساله مورد بررسی قرار می گیرند به شرح زیر است:
۱٫روش استفاده از سیستم های بهینه سازی اجرای سمت سرور پروکسی معکوس[۶۲]برای تسریع اجرای سیستم های پر ترافیک مشتری به مشتری و تجارت به مشتری چیست؟
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۲٫چگونه می توان در یک سیستم تحت وب دارای محتوای متنوع (تصویر، متن، ویدئو،…) از یک روش ترکیبی برای افزایش کارایی و سرعت استفاده کرد؟
۳٫سیستم های پروکسی معکوس اصلی یعنی انجین ایکس[۶۳] و وارنیش[۶۴]کدام یک برای استفاده در سیستم های پرترافیک مشتری به مشتری و تجارت به مشتری مناسب تر هستند؟
۱-۱۰ ضرورت انجام تحقیق
هدف از این تحقیق ارائه یک ترکیب نرم افزاری مناسب برای افزایش سرعت اجرای سیستم های پرترافیک تجارت الکترونیک مشتری به مشتری و تجارت به مشتری است.
چنین سیستم هایی پیکره اصلی تجارت الکترونیک را تشکیل می دهند و کارآمدی سرعت آن ها موضوعی ضروری در اجرای موفق تجارت الکترونیک است.
برای بیان موضوع فوق و تبیین اهمیت سرعت اجرای برنامه تجاری تحت وب میتوان مسئله طور دیگری نیز بیان کرد که، چرا سرعت، مهم است؟
سئو[۶۵]: سرعت وب سایت شما قطعا یکی از عوامل مهم برای سئو است.
بازدیدکنندگان: مخاطبان وب سایت شما از سرعت پایین باز شدن وب سایت ها متنفر هستند.
رتبه بندی گوگل: گوگل هم برای سایتهای کند امتیاز اولویت نمایش در نایج جستجو را پایین در نظر می گیرد که به نوبه ی خود باعث می شود سیستم تجاری در رسیدن به اهداف خود و جذب و جلب و رضایت مشتریان ناموفق باشد.
۱-۱۱ ساختار پژوهش
در این رساله برای بررسی و مقایسه ی روش های تسریع در وب در سیستم های پر ترافیک تجارت به مشتری و مشتری به مشتری، پنچ فصل زیر تدوین شده است:
در فصل اول کلیات پژوهش شامل تعریف مساله، کاربردها و موضوعات مقدماتی و کلی موضوع تحقیق بیان شده و پس از تعریف مساله و بیان سوال های تحقیق، ضرورت انجام تحقیق اشاره می شود.
در فصل دوم مروری بر ادبیات تحقیق انجام شده و تعاریف وب سرور و انواع آن آورده می شود. دو نمونه از وب سرورهای مهم لینوکس به طور کامل تشریح می شوند و نرم افزار تسریع سروری به نام وارنیش تعریف می شود. نرم افزارهای مبتنی بر وب و مختصری از معماری شان شرح داده می شود. و در نهایت درمورد اینکه همه ی افراد برای کار با سرورها و تسریع آن ها اشتباه می کنند بحث می شود.
در فصل سوم به بیان روش تحقیق پرداخته و طریقه ی نصب تمامی وب سرورها و سیستم های مدیریت محتوا به طور کامل و با جزییات توضیح داده می شوند.
در فصل چهارم پیاده سازی وب سرورها و تست آن ها برای ایجاد جداول و نمودارها برای مقایسه ی نتایج به صورت کامل شرح داده می شوند.
در نهایت در فصل پنجم نتایج تحقیق و کارهای آینده آورده می شود.
۱-۱۲ خلاصه ی فصل
در این فصل، درمورد آشنایی با تکنولوژی وب و تاریخچه ی آن توضیح داده شد و بعد از آن انواع مدل های وب تعریف و سپس به صورت کامل درمورد ویژگی ها و دستاوردهایشان شرح داده شد. تخمینی از آینده ی وب و گمان ما درمورد تکنولوژی هایی که در آینده برای وب پیش خواهد آمد توضیح داده شد. سپس به بیان عنوان و هدف این تحقیق پرداخته شد و مشخص شد که سوالات اصلی در این پژوهش کدامند. در نهایت پس از شرح ضرورت انجام این تحقیق، ساختار پژوهش مشخص گردید.
فصل دوم:
ادبیات تحقیق
۲-۱ مقدمه
وب سرورهای زیادی با ویژگی ها و قابلیت های متفاوت وجود دارند اما در بین آن ها دو وب سرور از اهمیت بیش تری برخوردارند. این درجه از اهمیت هم می تواند به درصد استفاده از این وب سرورها در سراسر جهان برگردد که نسبت به باقی سرورها اختلاف قابل توجهی دارند. این دو وب سرور تحت سیستم عامل لینوکس فعالیت می کنند. آپاچی اچ تی تی پی سرور[۶۶] و انجین ایکس دو سرور مذکور هستند که در این فصل به صورت کامل درموردشان بحث خواهیم کرد. در این میان به معرفی یک تسریع دهنده ی قدرتمند به نام وارنیش می پردازیم و کارایی و عملکرد فوق العاده ی آن را توضیح می دهیم.
اکنون به وسیله دو شکل زیر به صورت جزیی نحوه ی عملکرد وارنیش را شرح می دهیم. شکل ۲-۱ سرور آپاچی را بدون حضور تسریع دهنده ی وارنیش نشان می دهد. در این حالت آپاچی به صورت نظیر به نظیر با پی اچ پی[۶۷] در ارتباط دو طرفه است و پی اچ پی نیز داده و اطلاعات را از مای اس کیو ال[۶۸] می گیرد و به آن اطلاعات می دهد و در کل با هم در ارتباط دوطرفه هستند. سرعت بارگذاری وب سایتی با این سرور نیز بالای تصویر با علامت کورنومتر مشخص است که زمان زیادی است و بازه ی قرمز رنگ را نشان می دهد.
شکل ۲-۱ سرور آپاچی بدون وارنیش
شکل ۲-۲ سرور آپاچی را به همراه تسریع دهنده ی وارنیش نشان می دهد. همانطور که ملاحظه می کنید وارنیش با یک حافظه ی کش در ارتباط است. درخواست ها ابتدا به وارنیش می رود و سپس وارنیش آن ها را با حافظه ی کش رد و بدل می کند، به عبارت دیگر مقداری از درخواست ها و حتی پاسخ درخواست ها را کش می کند تا در مواقعی که درخواست های مکرر یکسان داریم بدون مراجعه به سرور اصلی پاسخ توسط وارنیش داده شود. وارنیش با آپاچی رابطه دوسویه دارد، آپاچی هم به وسیله ی یک ارتباط دو طرفه به پی اچ پی متصل است و پی اچ پی هم با مای اس کیو ال که منبع داده و اطلاعات است رابطه دوطرفه برقرار می کند. درمورد سرعت وب سایتی با این سرور ترکیبی نیز مشاهده می کنید که چقدر تفاوت زمان با مورد قبلی(بدون وارنیش) وجود دارد و پیکان کرنومتر بازه ی سبز را نشان می دهد که سرعت بهینه است.
شکل ۲-۲ سرور آپاچی به همراه وارنیش
در ادامه ی فصل با مفاهیم سرورها و انواع آن و دو نوع سرور با اهمیت آپاچی و انجین ایکس بحث می شود. سپس توضیح مفصلی درمورد وارنیش، ویژگی ها، کارایی و معماری آن داده می شود و در نهایت به صورت مختصر به نرم افزارهای مبتنی بر وب پرداخته می شود]۱۵ [.
۲-۲ تعریف وب سرور
کارساز وب، سرور وب یا وب سرور سیستمی است که وظیفه آن، پاسخ به درخواست های مرورگرهای وب و ارسال صفحات وب به کاربران می باشد. صفحات وب بر پایه ی یک ساختار مشخص و با یک نام یگانه بر روی سرور وب قرار میگیرند. امکان قرار گرفتن صفحات متعدد، با ساختارهای جداگانه بر روی یک سرور وب وجود دارد. کاربران با بهره گرفتن از مرورگرهای وب درخواست خود را برای دریافت یک صفحه ی وب، به سرور وب ارسال می کنند و وب سرور نیز با ارسال صفحه وب مورد تقاضا یا پیغام خطایی مبنی بر عدم امکان اجرای درخواست، به کاربر پاسخ می دهد.
در واقع وب سرور به دو معنی است:
۱٫یک برنامه کامپیوتری است که به عنوان سرویس بر روی یک رایانه اجرا می شود و درخواست های کاربران را برای دریافت صفحات وب اجرا می کند. هنگامی که شما آدرس صفحه ای را در مرورگر خود وارد می کنید، مرورگر با بهره گرفتن از سرویس دی ان اس[۶۹]، آدرس آی پی[۷۰]مربوط به سایت را به دست می آورد و با بهره گرفتن از آن درخواست دریافت صفحه ی وب را به آدرس آی پی به دست آمده ارسال می کند. درخواست های کاربران با بهره گرفتن از پروتکل اچ تی تی پی[۷۱] به سرور وب ارسال می شوند و پاسخ آن ها که یک صفحه ی اچ تی ام ال است به کاربر ارسال می شود.
۲٫یک کامپیوتراست که یک برنامه ی کامیپوتری را اجرا میکند و کارایی اش همانند مطالبی است که دربالا گفته شد.
هر کامپیوتری میتواند با نصب نرمافزار وبسرور، به سرور وب تبدیل شود.
در عمل بسیاری از سرورهای وب، ویژگیهای زیر را نیز پیادهسازی میکنند:
شناسایی: درخواست شناسایی اختیاری قبل از اجازه دسترسی به انواع منابع
نه تنها مفاهیم استاتیک (مفاهیم فایلی که بر روی سیستم فایلی وجود دارد) بلکه مفاهیم داینامیک را با یک یا چند ساختار نیز مانند سی جی آی[۷۲]، اس اس آی[۷۳]، ای اس پی دات نت[۷۴]، ای اس پی،پی اچ پی، جی اس پی[۷۵]، فست سی جی آی[۷۶]و اس سی جی آی[۷۷] اداره میکند.
پشتیبانی از اچ تی تی پی اس[۷۸] تا به کاربران اجازه دهد اتصالات مطمئنی به سرور را بر روی پورت ۴۴۳ به جای ۸۰ برقرار کنند.
فشرده سازی مطالب تا بتوان از حجم پاسخ ها کم کرد. (توسط کد سازی جی زیپ[۷۹])
پشتیبانی از فایل های بزرگ تا بتواند فایل های بزرگتر از ۲ گیگا بایت را سرویس دهی کند.
کنترل کردن پهنای باند: تا سرعت پاسخ ها را محدود کند و شبکه را پر ازدحام نکند و قادر باشد تعداد بیشتری کارخواه را سرویس دهی کند]۱۶ [.